Leer bakken met zuurdesem of poolish in 4 uur tijd

{gallery}Kneden{/gallery}

Lekker met je handen in het deeg; leer in 4 uur tijd de basisbeginselen van het broodbakken. In een kleine groep van 4 personen, gewoon aan de keukentafel. Met de technieken die je tijdens de workshop leert, kun je direct thuis aan de slag. En je zelfgemaakte brood? Die neem je natuurlijk mee naar huis om van te genieten tot de laatste kruimel.

Wat gaan we doen?

Omdat je alles een keer gedaan moet hebben, doorlopen we het hele proces van broodbakken: mengen, kneden, bulkrijs, vormen, narijs, insnijden en bakken. Tijdens het harde werken geef ik per processtap uitgebreide uitleg zodat je beter snapt waar je mee bezig bent. Om het lekkerste brood te krijgen, gebruiken we zuurdesem of poolish (een slap voordeeg van gist). Uiteraard krijg je na afloop een potje zuurdesem (mét uitleg) mee zodat je ook direct thuis aan de slag kunt. De broden bakken we in een Rofco boodbakoven. Een oven waar het brood op de stenen vloer een knapperige korst krijgt en nog lekkerder wordt.

Waar is de workshop?

Alle workshops houd ik bij mij thuis in Doorn. Na opgave ontvang je nog een definitieve bevestiging met daarin het exacte adres.

Hoe laat starten we?

Bakken met zuurdesem of poolish heeft veel tijd nodig. Zorg daarom dat je uiterlijk om 10.00 uur aanwezig bent zodat we direct kunnen beginnen. Vanaf 9:45 uur ben je van harte welkom. Voor de lunch zorg ik uiteraard.

Wat kost de workshop?

De workshop kost € 40,00 per persoon. Afrekenen gebeurt contant na de workshop. Pinnen is helaas niet mogelijk en er is ook geen geldautomaat in de buurt.

Kan ik ook een privé workshop volgen?

De workshop volg je met vier mensen tegelijk. Mocht je privé of met z'n tweeën de workshop willen volgen, dan zijn de minimale kosten € 100,00. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden

Leuk dat je mee doet! Meld je aan via onderstaand formulier.
[Form aanmelding not found!]

 

Over mij


In 2016 ben ik gestart met het geven van broodbak workshops. Gewoon gezellig aan de keukentafel met maximaal 4 mensen tegelijk. Hou jij ook van broodbakken, geef je dan snel op.

Bakkersformule

Hieronder bereken je met de bakkersformule hoeveel vocht en zout je aan je mengsel toevoegt. De desemhoeveelheid bepaal je uiteraard zelf (of neem de standaard 1/3 van het meelgewicht). In de berekening wordt echter uitgegaan van een desem met 100% hydratatie (dus 50% meel 50% water).