Eerste workshop groot succes

{gallery}Workshop 10092016RO{/gallery}

Stipt om 10:00 werden de bakkers aan het zware kneedwerk gezet. Uiteraard met de hand, want zo leer je het het beste. Tijdens het kneden was er genoeg tijd om enkele begrippen van het broodbakken en uiteraard de kneedtechnieken uit te leggen. Een dikke pluim voor de beginnende bakkers aangezien we een deeg van 80% hydratatie hebben gekneed. Het sesamzaad en de korrels werden toegevoegd waarna we ons direct konden storten op het vormen van het witbrood en het krenten-rozijnen brood. Terwijl de broden aan het rijzen waren kwam de lunch op tafel met uiteraard zelfgebakken brood. 

Na een korte pauze bakten we de witte broden en vormden de meergranenbroden tot mooie busbroden. Al snel rook het hele huis heerlijk naar vers brood. Met armen en de achterbank vol brood konden de cursisten huiswaarts gaan. 

Foto's met dank aan Renée Osse

Over mij


In 2016 ben ik gestart met het geven van broodbak workshops. Gewoon gezellig aan de keukentafel met maximaal 4 mensen tegelijk. Hou jij ook van broodbakken, geef je dan snel op.

Bakkersformule

Hieronder bereken je met de bakkersformule hoeveel vocht en zout je aan je mengsel toevoegt. De desemhoeveelheid bepaal je uiteraard zelf (of neem de standaard 1/3 van het meelgewicht). In de berekening wordt echter uitgegaan van een desem met 100% hydratatie (dus 50% meel 50% water).