Zodra ik wist dat Facebook zijn like en share buttons gebruikt om (ook niet leden) te volgen heb ik direct deze sociale media buttons verwijderd van mijn website. Delen van de inhoud wordt nog steeds op prijs gesteld.
Na een aantal succesvolle workshops bakken met zuurdesem, kun je nu ook leren bakken met poolish. De overeenkomst met zuurdesem is dat je het brood veel meer tijd geeft om te rijzen en te rijpen. Ook hierbij is tijd dus belangrijke factor, maar je wordt rijkelijk beloond met een heerlijke smaak!
Poolish is een slap voordeeg op basis van een heel klein beetje gist waarbij water en meel in gelijke delen worden gebruikt. Doordat je het voordeeg lang laat staan vermeerderen de gistcellen zich. Net als met de zuurdesemworkshop zorg ik er voor dat de poolish de avond van te voren al wordt voorbereid zodat hij de hele nacht te tijd heeft om te rijpen. Naast alle basis broodtechnieken krijg je uiteraard ook uitleg over bakken met poolish en hoe je zelf poolish maakt.
Nieuwsgierig geworden? Kijk snel bij Workshops voor beschikbare plekken en kom ook bakken!
Op 10 september vond de eerste workshop van Bakkenbijjob.nl plaats. Een druk programma met maar liefst 4 verschillende broden in 4 uur tijd: een meergranenbrood met sesam, meergranenbrood met emmer en roggekorrels (beide busbroden), een witbrood (vloerbrood) en een rozijnen-krentenbrood (op de bakplaat).
Na tijdje kneden, rusten, rijzen en bakken is daar dan de gloednieuwe website bakkenbijjob.nl. Lees alles over de workshop broodbakken in het midden van het land. Kleinschalig en aan de eettafel. Leer de technieken van mengen, kneden, rijzen en bakken zodat je ook thuis aan de slag kunt. Natuurlijk wil je eerst weten van wie je al die tips en trucs gaat leren. Meld je daarna aan.
Bakken leer je niet alleen maar door te experimenteren. Veel mensen zijn je al voorgegaan én hebben hun ervaringen opgeschreven. Een korte selectie van enkele Engels- en Nederlandsstalige boeken.