Glutenvrije pizzabodem

Tja en als de oven dan toch heet is, dan is het avond eten snel gekozen: pizza! Simpel en snel te maken, kinderen zijn lekker bezig en kunnen bovendien alvast een bodem leggen. Glutenvrije pizza bodem was heel wat experimenteren om een echt lekkere bodem te vinden die ook nog eens meer bevatte dan alleen maïs. 

Lees meer: Glutenvrije...

Tarwe zuurdesembrood

Een simpel maar erg lekker brood

Lees meer: Tarwe zuurdesembrood

Glutenarm meergranenbrood met kefir

Sinds een paar maanden heeft het glutenarm bakken zijn intrede gedaan in ons huishouden. Onze jongste zoon bleek 's nachts kronkelend van de pijn in zijn buik in bed te liggen. We geven de gluten de schuld. Om hem nu niet direct te verpesten met kartonachtige keiharde broden ben ik de boeken ingedoken om zelf goed glutenarm te kunnen bakken. Glutenarm omdat deze kwaadaardige eiwitmonsters door ons huis blijven sluipen en zich in klein hoeveelheden ook in zijn mond verstoppen. Vandaag een smaakvol glutenvrij brood op basis van boekweitmeel en kefir

Lees meer: Glutenarm...

Citroen-kokos koekjes

En alweer een jaartje erbij, dus ook weer uitdelen op de kinderopvang. Speciaal voor de gelegenheid zijn we samen koekjes gaan bakken. Prachtige eendjes die zwommen in de water. Het zijn heerlijke brosse koekjes geworden die niet echt zoet zijn.

Lees meer: Citroen-kokos...

Over mij


In 2016 ben ik gestart met het geven van broodbak workshops. Gewoon gezellig aan de keukentafel met maximaal 4 mensen tegelijk. Hou jij ook van broodbakken, geef je dan snel op.

Bakkersformule

Hieronder bereken je met de bakkersformule hoeveel vocht en zout je aan je mengsel toevoegt. De desemhoeveelheid bepaal je uiteraard zelf (of neem de standaard 1/3 van het meelgewicht). In de berekening wordt echter uitgegaan van een desem met 100% hydratatie (dus 50% meel 50% water).