Citroen-kokos koekjes

Ingrediënten (40 stuks)

Voor het deeg
190 gr tarwebloem
20 gr tarwemeel
20 gr gerstemeel
20 gr boekweitmeel
120 gr zachte roomboter
80 gr rijsstroop
25 gr gerstemoutstroop
30 gr ahornsiroop
26 gr geraspte kokos
1 tl ciroenrasp
1 el baking soda

Werkwijze
Doe de geraspte kokos en de citroenschil in de keukenmachine en maal het fijn. Mix ondertussen de roomboter met de rijststroop, gerstemoutstroop en ahornsiroop tot een gladde massa. Zeef de bloem en meelsoorten samen met het baking soda en voeg dit bij de boter massa. Voeg er tot slot het fijngemalen kokos-citroenmengsel bij en kneed voorzichtig tot het deeg een bal vormt.
Leg het deeg tenminste een half uur in de koelkast te rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rol het deeg vervolgens dun uit en gebruik koekstekers om mooie koekjes te maken. Leg deze op een bakplaat en bak ze onder het midden van de oven in ongeveer 8-9 minuten gaar. Let op; ze kleuren opeens snel bruin.

Over mij


In 2016 ben ik gestart met het geven van broodbak workshops. Gewoon gezellig aan de keukentafel met maximaal 4 mensen tegelijk. Hou jij ook van broodbakken, geef je dan snel op.

Bakkersformule

Hieronder bereken je met de bakkersformule hoeveel vocht en zout je aan je mengsel toevoegt. De desemhoeveelheid bepaal je uiteraard zelf (of neem de standaard 1/3 van het meelgewicht). In de berekening wordt echter uitgegaan van een desem met 100% hydratatie (dus 50% meel 50% water).