Ingrediënten (40 stuks)
Voor het deeg
190 gr tarwebloem
20 gr tarwemeel
20 gr gerstemeel
20 gr boekweitmeel
120 gr zachte roomboter
80 gr rijsstroop
25 gr gerstemoutstroop
30 gr ahornsiroop
26 gr geraspte kokos
1 tl ciroenrasp
1 el baking soda
Werkwijze
Doe de geraspte kokos en de citroenschil in de keukenmachine en maal het fijn. Mix ondertussen de roomboter met de rijststroop, gerstemoutstroop en ahornsiroop tot een gladde massa. Zeef de bloem en meelsoorten samen met het baking soda en voeg dit bij de boter massa. Voeg er tot slot het fijngemalen kokos-citroenmengsel bij en kneed voorzichtig tot het deeg een bal vormt.
Leg het deeg tenminste een half uur in de koelkast te rusten. Verwarm de oven voor op 170 graden.
Rol het deeg vervolgens dun uit en gebruik koekstekers om mooie koekjes te maken. Leg deze op een bakplaat en bak ze onder het midden van de oven in ongeveer 8-9 minuten gaar. Let op; ze kleuren opeens snel bruin.