Nu ook bakken met poolish

Na een aantal succesvolle workshops bakken met zuurdesem, kun je nu ook leren bakken met poolish. De overeenkomst met zuurdesem is dat je het brood veel meer tijd geeft om te rijzen en te rijpen. Ook hierbij is tijd dus belangrijke factor, maar je wordt rijkelijk beloond met een heerlijke smaak!

Poolish is een slap voordeeg op basis van een heel klein beetje gist waarbij water en meel in gelijke delen worden gebruikt. Doordat je het voordeeg lang laat staan vermeerderen de gistcellen zich. Net als met de zuurdesemworkshop zorg ik er voor dat de poolish de avond van te voren al wordt voorbereid zodat hij de hele nacht te tijd heeft om te rijpen. Naast alle basis broodtechnieken krijg je uiteraard ook uitleg over bakken met poolish en hoe je zelf poolish maakt.

Nieuwsgierig geworden? Kijk snel bij Workshops voor beschikbare plekken en kom ook bakken!

Over mij


In 2016 ben ik gestart met het geven van broodbak workshops. Gewoon gezellig aan de keukentafel met maximaal 4 mensen tegelijk. Hou jij ook van broodbakken, geef je dan snel op.

Bakkersformule

Hieronder bereken je met de bakkersformule hoeveel vocht en zout je aan je mengsel toevoegt. De desemhoeveelheid bepaal je uiteraard zelf (of neem de standaard 1/3 van het meelgewicht). In de berekening wordt echter uitgegaan van een desem met 100% hydratatie (dus 50% meel 50% water).