Nieuwe website

zuurdesem

Na tijdje kneden, rusten, rijzen en bakken is daar dan de gloednieuwe website bakkenbijjob.nl. Lees alles over de workshop broodbakken in het midden van het land. Kleinschalig en aan de eettafel. Leer de technieken van mengen, kneden, rijzen en bakken zodat je ook thuis aan de slag kunt. Natuurlijk wil je eerst weten van wie je al die tips en trucs gaat leren. Meld je daarna aan.

Over mij


In 2016 ben ik gestart met het geven van broodbak workshops. Gewoon gezellig aan de keukentafel met maximaal 4 mensen tegelijk. Hou jij ook van broodbakken, geef je dan snel op.

Bakkersformule

Hieronder bereken je met de bakkersformule hoeveel vocht en zout je aan je mengsel toevoegt. De desemhoeveelheid bepaal je uiteraard zelf (of neem de standaard 1/3 van het meelgewicht). In de berekening wordt echter uitgegaan van een desem met 100% hydratatie (dus 50% meel 50% water).